Å velge riktig leverandør av stålhallen er det første og viktigste trinnet for å kunne lykkes med prosjektet ditt. Et selskap med kontroll over hele prosessen, fra design til montering, er en garanti for at stålhallen blir bygget. Det er også en visshet om at investeringen din vil tilfredsstille dine forventninger, og at selve prosessen kommer til å gå jevnt, effektivt og uten problemer. Vær derfor bevisst på hva du ser etter når du vurderer referansene til de ulike leverandørene. Her kommer syv punkter som kan hjelpe deg å velge riktig leverandør for prosjektet ditt!

Erfaring og posisjon på markedet

Som ordtaket sier, vi lærer av våre feil. Ingen ønsker at stålhallen deres skal bygges av et selskap som tar sine første usikre skritt på markedet. Du kan enkelt finne leverandører med omfattende, ja med over 50 års erfaring. Disse selskapene er de du kan stole mest på. De vet ikke bare hva de gjør, de er også stabile selskaper som vil holde løftene sine og forholde seg til kontraktene de undertegner. Investeringen din vil være trygg med en partner som dette.

 Imponerende referanser og kundeanmeldelser

Et selskap som har vært på markedet i flere år er som regel et trygt valg. Sørg for at leverandøren du velger oppfyller alle dine forventninger, undersøk og se på prosjektene som selskapet tidligere har fullført. Hvis det er snakk om et stort antall prosjekter, enkelte ganger opptil flere tusen, kan du være trygg på at selskapet har evnen til å levere stålhaller med ulik utforming. De beste leverandørene viser interessante prosjekter på nettstedene sine. De bruker spesifikke eksempler for å demonstrere at bygg i forbindelse med kjøpesentre, idrett, produksjon, oppdrettsanlegg, landbruk, logistikk og lager, som har strenge tekniske krav, er deres kompetanseområde.

Det som er verdt å merke seg er kundeanmeldelser. Et nettsted kan være imponerende, men det avgjørende er om stålhallen oppfyller forventningene til kundene eller ikke. I tillegg til funksjonaliteten til hallen er samarbeidet gjennom prosessen viktig. Er leverandøren i stand til å tilpasse seg kundens behov, og gir de ansatte i selskapet forventet hjelp og råd? For å finne svarene på disse spørsmålene må du sjekke meningene til de som tidligere har brukt selskapets tjenester. Erfarne og pålitelige produsenter av stålhaller skjuler ikke hvem de har samarbeidet med tidligere, du kan finne en liste over kunder og referanser på selskapets nettsted.

Effektiv byggeprosess – fra design til montering

En av de viktigste fordelene med å bygge en stålhall er den korte realiseringstiden for investeringen din. Stålkonstruksjoner bygges raskt med ferdigproduserte deler. For å få en jevn prosess er det lønnsomt å velge en leverandør som har kompetanse til å delta i hele prosessen, fra design til montering. Leverandøren vil hjelpe deg med design, prosjektering og montasje av stålhallen. Å overlate hele prosessen til en bestemt leverandør som bistår deg gjennom hele prosjektet innebærer at du ikke trenger å bekymre deg.

De beste leverandørene har team av erfarne spesialister som vil hjelpe deg i alle trinn av investeringen og som ønsker å gi deg det beste produktet. Teamene består av prosjektutviklere, konstruktører, montører og prosjektledere som har kompetanse og kjenner produktet godt. De mest pålitelige selskapene har en grundig utarbeidet prosess, fra det øyeblikket de tar imot en henvendelse fra en kunde til ferdigstillelse av stålhallen. Arbeidet deres er ryddig, metodisk og effektivt.

Et utvalg av stålkonstruksjoner

Når du velger leverandør av stålhallen din er det verdt å se på de tekniske løsningene som tilbys. Sørg for å lese dem, selv om du ikke har ekspertise på stålkonstruksjoner. Undersøk først om selskapet tilbyr forskjellige alternativer å velge mellom, f.eks. innen tak- og veggsystemer og isolasjon. Hvorfor er det viktig? Små produsenter av stålhaller bruker ofte enkel teknologi, derfor er de mest sannsynlig mindre fleksible til å tilpasse seg dine behov. Større og mer erfarne selskaper vil kunne tilby ulike løsninger for å konstruere stålhallen, for å kunne gi deg de beste løsningene til investeringen din. 

Design tilpasset kundens behov

En leverandør som tilbyr ulike tekniske løsninger kan enkelt tilpasse designet av stålhallen til dine behov og kravene som foreligger, forutsatt at leverandøren ønsker å inngå en avtale. Mange av oss har møtt mennesker som foretrekker å si at det er umulig, i stedet for å bruke tiden på å finne en løsning. Når du velger leverandør bør du passe på at selskapet er åpen for nye løsninger, fremfor alt at det kan tilby et team med spesialister som er klare til å hjelpe deg og lytter til dine behov. De beste leverandørene har egne designere som vil kunne lage et individuelt design i henhold til kundens retningslinjer. De vegrer seg ikke for å gjøre endringer i de ulike stadiene av prosessen.  

Solide og estetiske materialer

For at stålhallen skal tjene din bedrift i de kommende tiårene bør den bygges av godkjente og solide materialer. Når du bestemmer deg for å anvende en bestemt leverandør bør du være oppmerksom på materialene selskapet anvender. Den enkleste måten er å sjekke om selskapet innehar de relevante sertifikatene, f.eks. CE-merket som bekrefter at produktet har bestått spesialiserte tester og oppfyller gjeldende standarder. Dette er en garanti for kvalitet. Det er også verdt å se på hva slags stål som brukes i konstruksjonen. Stålet kan fortære uten tilstrekkelig beskyttelse. Siden kvaliteten på materialet er viktig fungerer galvaniserte stålkonstruksjoner perfekt.

En prestisjefylt stålhall anvendt som et hovedkvarter eller kjøpesenter er forventet å gjøre et inntrykk på de besøkende. Det er en myte at en stålkonstruksjon ikke kan se moderne og elegant ut. Det er leverandører på markedet som har et bredt utvalg av attraktive veggløsninger og farger.

Ytterligere fordeler

Det er smart å lete etter noe ekstra, en leverandør som skiller seg ut, som tar sosialt og miljømessig ansvar. Stålhaller i seg selv er miljøvennlige løsninger, stålet kan resirkuleres praktisk talt uendelig. Hvis selskapet i tillegg bryr seg om å redusere sin totale innvirkning på klimaet ved å optimalisere bruken av stål i konstruksjonen og ved å bruke bærekraftig transport, er dette aspekter som er verdt å ta i betrakning når du tar din beslutning. Ditt valg av en miljøvennlig løsning vil kunne bidra til et positivt inntrykk av selskapet ditt.

buildings type