LLENTAB er et svensk selskap, grunnlagt av Leif Lindblad (Leif Lindblad Entreprenad AB) i 1972. Det startet med produksjon av standardiserte lagerbygg av stål, og derifra har LLENTAB utviklet seg til et selskap som produserer stålbygg av alle størrelser, tilpasset kundenes behov. Konstruksjonen blir produsert ved LLENTAB sine produksjonsenheter i Kungshamn, Sverige, og Gdansk i Polen og anvendt innen produksjon-, lager-, landbruk-, handel-, kontor- og logistikkbygg. Å si at ”LLENTAB er et selskap som innehar bred kompetanse” er ingen underdrivelse.

I dag opererer LLENTAB GROUP i Sverige, Norge, Polen, Tyskland, Tjekkia, Slovakia, og Ukraina, har sitt hovedkontor i Sverige. Stålbygg fra LLENTAB blir også eksportert utenfor Europa. Et eksempel på dette er en omfattende ordre på premonterte stålbygg til Angola, gjennom et prosjekt å etablere flere solenergianlegg i Afrika. Dette var et felles prosjekt for en gruppe internasjonale selskaper, med den angolske regjeringen som kunde.

”Dette er et interessant marked for oss. Vi har hovedsaklig fokusert på å levere og montere komplette stålbygg til det Europeiske markedet. Men med flere enn 20 fullførte bygninger i Angola frem til nå, ser vi at vårt premonterte konsept fungerer bra, selv for markeder utenfor Europa. LLENTAB har utført lignende prosjekter tidligere, men ikke i denne skalaen. Vi har blitt oppmuntret til å se på mulighetene fremover, gitt det verdensomspennende potensialet” sier Daglig leder i LLENTAB Group Stefan Eklund.

LLENTAB feirer 50 år som stålbyggleverandør

All produksjon, nå og i fremtiden, må ha et fokus på bærekraft. Dette er viktig både for LLENTAB og våre kunder, ettersom fokuset fra starten har vært en bærekraftig konstruksjon. De smarte rammeløsningene av galvanisert stål reduserer stålmengden opp til 20%, sammenlignet med lignende rammeløsninger, uten å gå på kompromiss med styrke og stabilitet. Gjennom sitt generiske design og høy-kvalitet komponenter, er et bygg fra LLENTAB resirkulerbart og enkelt å demontere for så å remontere på et annet sted. Dette gjør et bygg fra LLENTAB anvendbart for neste generasjon.

Stefan Eklund konkluderer: ”Fremover de neste 50 årene vil vi fortsette å utvikle LLENTAB. Med et solid konsept, tiår med erfaring, og sammen med våre nåværende og fremtidige partnere, vil vi sørge for ideelle stålbygninger for selskaper og samfunn, som vil ha nye egenskaper og fleksibilitet”.

Om LLENTAB

  • Et svensk selskap spesialisert innen konstruksjon og produksjon av stålbygg for industri, handel, landbruk, og samhold.
  • Eiere: LLENTAB er en del av Dacke Industri AB, a business gruppe eid av Nordstjernan Investment AB.
  • Daglig leder i LLENTAB Group: Stefan Eklund (+46 70 694 44 13/ stefan.eklund@llentab.se).
  • Total produksjon siden 1972: +10,000 bygninger.
  • Medarbeidere: +400 medarbeidere i 7 land.

Stefan Eklund,
Daglig leder i LLENTAB Group AB

Kungshamn, 11 mars 2022