LLENTAB-historien

Historien om LLENTAB starter tidlig på 1970-tallet i Bohuslänregionen på Sveriges vestkyst, der det barske lokale klimaet har formet LLENTAB siden begynnelsen.

(1972) En avgjørelse var begynnelsen

Våren 1972 beslutter Leif LINDBLAD å starte egen virksomhet. Han ender opp med å etablere LEIF LINDBLAD ENTREPRENAD AB, som lager fundamenter for familiehus og små byggverk.

(1976) En idé

Med kunder som gjentatte ganger ber om enkle lagerbygninger, fører en ide til start av produksjon og montering av en buet bygning, basert på en lett struktur og aluminiumsbelegg.

(1978) Den første stålbygningen

Når selskapet leverer sin første lagerbygning, tar selskapet navnet LLENTABHALLEN, har bare syv ansatte og bruker utelukkende press brakes for å produsere alle sine profiler.

(1982) Bygging av stålbygg

LLENTAB flytter til et anlegg på Hallindenvägen, en gate i Kungshamn, der det fortsatt ligger. Her etablerer selskapet de to første bygningene med stålstøtstruktur, et sadeltak og kledning laget av mørke røde trapesformede plater.

(1987) En automatisert produksjonslinje

For å produsere profiler fra varmgalvaniserte spoler installerer LLENTAB den første rullerende produksjonslinjen i Kungshamn. Produksjonseffektiviteten stiger brått og det svenske markedet er plutselig for lite. LLENTAB setter nesen nordover og åpner sitt første internasjonale avdelingskontor i NORGE.

(1992) LLENTAB utvider utenfor Norden

Selskapet ekspanderer utenfor Norden for første gang, og danner LLENTABHALLEN på den motsatte kysten av Østersjøen, i byen Gdansk i Polen.

(1993-1996) … og utvidelsen fortsetter

Utvidelsen utenfor Norden fortsetter raskt. LLENTAB starter opp kontorer i Tyskland i 1993, i Ungarn i 1995 og i Tsjekkia i 1996. Samtidig utvider LLENTAB sitt produksjonsanlegg i Kungshamn samt flytter sine kontorer og produksjonslinje til et nytt anlegg.

(1999) Den første store internasjonale investeringen

LLENTAB fullfører sin første store internasjonale investering – kontor- og lagringsbase for sitt polske datterselskap i Gdansk. LLENTABs evne til å hevde seg på internasjonale markeder vokser og selskapets kapasitet må utvides.

(2006) Å holde et løfte

Et helgmøte av alle ansatte i konsernet foregår i Praha i anledning av 10-årsjubiléet for LLABABs tsjekkiske kontor. Møtet er et resultat av eiers løfte om å «gjøre det når selskapet oppnår en omsetning på en halv milliard svenske kroner». I oktober 2006 fortsetter LLENTAB sin ekspansjon og etablerer et filial i Ukraina.

(2007) Vaktskifte

Etter 35 år er Leif Lindblad ikke lenger involvert i den daglige virksomheten. LLENTAB-konsernets omsetning overstiger en milliard svenske kroner i denne boomperioden.

(2009-2010) Investeringer

I 2009 starter LLENTAB et avdelingskontor i Slovakia, det siste internasjonale filialkontoret per i dag. LLENTAB gjør en rekke store investeringer – en linje for fremstilling av profiler i Gdansk, en ny bygning med produksjonslinje for sandwichpaneler i Kungshamn, og ett år senere i selskapets anlegg i Praha.

(Siden 2009) Avdelinger i Europa

Siden 2009 har LLENTAB operert i syv europeiske land.

(2012) En familieavgjørelse

Resultatet av den raske veksten får LINDBLAD-familien til å selge 50 % av selskapet til NORDSTJERNAN.

(2016) Et selskap

Høsten 2016 kjøper NORDSTJERNAN de resterende 50 % og LLENTAB blir fullt eid av NORDSTJERNANs investeringsgruppe. Den nye eierstrukturen gir nye muligheter for LLENTAB til å fortsette sin utvikling og få kunne fokusere på å skape langsiktig verdivekst i selskapet.

(Fra 2018) Leverer mer enn bare et stålbygg

Vi har nettopp skummet gjennom nesten 50 år av historien til et stålbyggesystem fra Kungshamn. En reise fra liten entreprenør til et selskap som nå har mer enn 400 ansatte, opererer på syv europeiske markeder og har gjennomført mer enn 10.000 vellykkede prosjekter. Vi vil sikre at denne historien fortsetter inn i fremtiden, så vi vil begynne å levere mer enn bare stålbygg til våre kunder.

Fortsettelse følger …

50 års jubileum: «Space Race» filmer

Space Race: Countdown

a

Space Race: Launch

.

LLENTAB historie

The LLENTAB Story